Boşanma Davalarında Maddi-Manevi Tazminat


Nafaka, maddi ve manevi tazminat boşanma davalarının her aşamasında istenebilir.Mahkeme davada seyrinde tarafların kusur oranlarına bakarak tarafların boşanmalarına karar verir. Ağır kusurlu olan tarafın açmış olduğu boşanma davası mahkeme tarafından reddedilir. Mahkemenin tarafları eşit kusurlu bulması halinde tarafların boşanmalarına hükmedebilir.


Boşanma davasında yani boşanma davası açarken hazırlamış olduğunuz dilekçelerinizde talep ettiğiniz maddi, manevi tazminat ve nafaka taleplerinde dava açılışı sırasında harç alınmaz. Maddi ve Manevi tazminat ve nafaka talepleri davanın her aşamasında ileri sürülebilir. Örneğin davanın karar aşamasında kendiniz için nafaka ve maddi, manevi tazminat taleplerinden birini veya tamamını talep etmediyseniz dahi davanın karar aşamasında nafaka, maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz. Mahkeme bu talebinizi kusur oranına ve davadaki delil durumuna bakarak inceler ve karara bağlar.
Avukat
Fidan Gül

www.hayatadokun.net ' ten alınmıştır.

Comments

Popular posts from this blog

Kadınların İş Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar – III: İstihdam Edilmiş Kadın İşgücünde Cam Tavan : (Glass Ceiling) Sendromu

Kadınların Çalışma Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar - I: Cinsiyete Dayalı Sorunlar

Ayran da İyidir, Rakıdan Sonra İyi Gider