Ego ve Kibir


Shakespeare'in hayali roman karakteri III. Richard, zulmüne isyan edenlerle giriştiği son savaşta atı ölüp de yere yuvarlandığında kaçacak yeri kalmadığını görür. Can havli ile bağırır: ''Bir at için imparatorluğumu veririm.'' der.
Kendisini yere göğe sığdıramayanların duyguları, tartıya gelmiyor. Ego nedir? Bence anlamı kibrin taşan kısmıdır. Kibir nedir diye sorarsak kibir küçük insanların kendini diğerlerinden büyük görme durumudur.
Paçalarından ego ve kibir akan insanlar… Bu insanlar bu insanlar bizden oldukça farklı ve karmaşık bir tür…  Egolu insan kendini herkesten farklı gören giyimi konuşması şekli şemali ama içinde çok bayağı kültürsüz ve kabızlık çeken insan türüdür.
Farklı olmak ve görünmek için onlara ait olmayan şeyleri benimserler onlarınmış gibi gösterirler. Bu tip insanlar doyumsuz ve hırslı olurlar hep daha fazlasını isterler asla memnun olmazlar, istemedikleri bir şey olduğunda dünyayı yıkabilecek kadarda acımasız olurlar.
Herkesin etrafında bu tip insan vardır. Azıcık açın gözünüzü fark edeceksiniz. Egolu insan yalnızdır buna mahkûmdur, hep ister vermez. Ego ve kibir insanı insanlıktan çıkaran ve bir o kadar da eşten dosttan uzaklaştıran iki unsur her insanın egosu vardır ama bu tatmin başkalarına zarar verecek boyutta olmamalı, kibir bence hiç bir insanda olmamalı. Zira kibirli insanlar negatif insanlardır ve etrafına olumsuz enerji yayarlar.
Hepimiz bu hallere gelmeden önce bir damla su idik buralardan gittiğimizde, geriye hiçbir zerremiz kalmayacak.
“Kibir ego bir canavar ve kocaman bir yalnızlık. Egoist daima en sevdiği kişiye yani kendisine zarar verir.”
Bernice Peers
Başkasından nefret ederek kendini sevemez insan.

www.hayatadokun.net ' ten alınmıştır.

Comments

Popular posts from this blog

Kadınların İş Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar – III: İstihdam Edilmiş Kadın İşgücünde Cam Tavan : (Glass Ceiling) Sendromu

Kadınların Çalışma Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar - I: Cinsiyete Dayalı Sorunlar

Ayran da İyidir, Rakıdan Sonra İyi Gider