Kadınların işgücüne katılma oranının %50’ye yükseltilmesini istiyoruz.


Kadınların işgücüne katılma oranının %50’ye yükseltilmesini istiyoruz.

"T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI SN.FATMA ŞAHİN: Kadınların işgücüne katılma oranının %50’ye yükseltilmesini istiyoruz." kampanyasını başlattım ve harekete geçirmek için senin yardımına ihtiyacım var.


Hemen şimdi 30 saniyeni ayırarak bunu imzalar mısın? İşte linki:
http://www.change.org/tr/kampanyalar/t-c-aile-ve-sosyal-politikalar-bakani-sn-fatma-şahin-kadınların-işgücüne-katılma-oranının-50-ye-yükseltilmesini-istiyoruz

İşte bu yüzden önemli:
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, bugün, Türkiye’de Kadının iş gücüne katılım oranı %28,8. Gelişmiş Dünya Ülkeleri ve Avrupa Birliği ülkelerinde ise kadının iş gücüne katılım oranı %50.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİNİN 2023 YILI HEDEFLERİ, kadınların işgücü istihdamının 2010 yılındaki %27,7’den, 2023 yılında %35’e yükseltilmesi yönünde.

Yeni dünya düzeninde, kadınlar küresel ekonominin kurtarıcısı olarak görülüyor. Türkiye’de özellikle kadın girişimciyi teşvik etmek ve kadın istihdamını arttırmak için; kadın eğitiminden üretimine ve kadının kapital, teşvik ve sermayeye ulaşmada yaşadığı problemleri çözmek için birçok protokol imzalanıyor.

Bu çaba neden? 10 yılda, kadının iş gücüne katılımını sadece %10 arttırmak için mi?

Normal olarak işleyen süreçte, ekonomik verilere göre, 2023’ te hedeflenen kadının işgücü istihdamının %35 olması, hâlihazırda beklenen bir sonuçtur.
Belirlenen hedeflerle, bu hedeflere ulaşmak için gerçekleştirilecek politikaların birbiri ile uyumlu veyahut hedeflerin beklenen olası sonuçların üzerinde olması gerekli hatta zorunludur.

Türkiye’nin 2023 yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilmesi ve kadına karşı ayrımcılığın önlenebilmesi için Adalet ve Kalkınma Partisinin 2023 hedefleri revize edilerek,

“Kadınların işgücüne katılma oranını 2023 hedeflerinde %50’ye yükseltilmesini istiyoruz.”


Bu linke tıklayarak kampanyamı imzalayabilirsin.
http://www.change.org/tr/kampanyalar/t-c-aile-ve-sosyal-politikalar-bakani-sn-fatma-%C5%9Fahin-kad%C4%B1nlar%C4%B1n-i%C5%9Fg%C3%BCc%C3%BCne-kat%C4%B1lma-oran%C4%B1n%C4%B1n-50-ye-y%C3%BCkseltilmesini-istiyoruz?utm_source=guides&utm_medium=email&utm_campaign=petition_created

Teşekkürler,
İlknur Cantürk
Hayata Dokun Derneği

www.hayatadokun.net 'ten alınmıştır.

Comments

Popular posts from this blog

Kadınların İş Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar – III: İstihdam Edilmiş Kadın İşgücünde Cam Tavan : (Glass Ceiling) Sendromu

Kadınların Çalışma Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar - I: Cinsiyete Dayalı Sorunlar

Ayran da İyidir, Rakıdan Sonra İyi Gider