Nazi Soykırımını Bir Köpek Anlatırsa

Soykırımı bir de Koreş’ ten dinleyin. “Koreş” size, hayatı ve Nazi soykırımını bir köpeğin gözünden anlatsın.

Özel bir köpek olan Koreş’ in gözünden anlatılan ve Asher Kravitz tarafından kaleme alınan kitap, Türk okuyucusundan büyük ilgi gördü. Almanya’ da, Nazi döneminden bir Yahudi ailesinin evinde dünyaya gelen ama hayatta iyi ve kötü pek çok olay yaşayan Koreş’ i okurken sevgi, cesaret, nefret, sadakat ve umut gibi birçok duyguyu bir arada yaşayacaksınız. Hem eğlenip hem de duygulanacağınız bu kitap, 17 TL’ ye satılıyor.

Hayvanları çok sevsek ve hep onların da kendi içinden konuştuğunu hayal etsek de Nazi dönemini bize anlatabileceklerini hiç düşünmemiştik. Yahudi bir ailede doğan ve Nazi subayının evinden sokaklara kadar çok farklı ortamlarda yaşamak zorunda kalan Koreş’ in; insanları ve dünyayı gözlemesiyle başlayan kitap, iyiyi ve kötüyü farklı bir açıdan gözlemenizi sağlayacak. 1935’ te, Almanya’ da bir Kafkas Çoban Köpeği olarak dünyaya gelen Koreş’ in hikâyesi, yaşam mücadelesi ve sevgiyi arayışı okuyan herkesi derinden etkileyecek.

Fizikçi, pilot, eğitmen ve on yıldan fazla süredir vahşi hayvan fotoğrafçılığı yapan Asher Kravitz; Koreş’i, Koreş’in ağzından akıcı dili ve etkileyici hikâyesi ile okura sundu ve okuyan herkesten çok farklı ama çok etkileyici geri dönüşler aldı.

Kahramanlık, itaat, sevgi, nefret, dostluk, düşmanlık, cesaret, sadakat duygularıyla bir köpeğin yaşamına şahit olacaksınız. “İnsanın kendine güvenen sesi ve kokusu, bana, gücün sahibinin o olduğunu öğretti.” Diyen Koreş’ in gözünden sevgi ve korkuyu, huzur ve zulmü hissedeceksiniz. Nazi döneminde hem Yahudilerin hem de Almanların yanı başında yaşayan Koreş’ in kendi hayatı dışında, bu iki tarafın da yaşadıklarını anlattığı gözlemlerinden çok etkileneceksiniz.

Koton Kitap, okuyan herkesin hem gülüp hem de duygulanacağı Koreş’ i, Türkiye’ nin her yerindeki kitabevlerinde satışa sundu.

Nilufer Türkoğlu

 www.hayatadokun.net ' ten alınmıştır.


Comments

Popular posts from this blog

Kadınların İş Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar – III: İstihdam Edilmiş Kadın İşgücünde Cam Tavan : (Glass Ceiling) Sendromu

Kadınların Çalışma Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar - I: Cinsiyete Dayalı Sorunlar

Ayran da İyidir, Rakıdan Sonra İyi Gider