Fakir?


Neden Kadın ile erkek eşit değil ise, onun içindir ki her zaman erkekler kadınlardan daha zengindir. Erkek egemen olan dünyamızda, nasıl olur da idare ve ekonomik özgürlük kadınla paylaşılabilinir, olur mu hiç? Ya kadın daha güçlü hale gelir ve itaat etmezse?
Kız çocuklarımızın kaçını okutabiliyoruz ki meslek sahibi olup ekonomik özgürlüklerini ele alsın? Kendi ayakları üzerinde dursun. Haydi, okudu diyelim, erkek egemenliğinde olan iş sektöründe ancak alt kademelerde çabala dur.

Ayrıca, bırakın okuyup para kazanmayı kadınlar babadan veya eşten kalan miras paylaşımında bile bir etek aşağıda…

Acaba soylu bir aileden gelmeseydi, Hz. Hatice, ticaret yapacak parayı ve özgüveni bulabilecek miydi, bunu da merak ediyorum. Zira yaşadığı dönemde kız çocukları diri diri gömülüyordu, bırakın ticarete atılmayı. Yaşadığı döneme bakılırsa gerçekten sağ kalabilmesi bile şans.

Handan Koç, “Muhafazakârlığa Karşı Feminizm” adlı kitabında kadının pek çok sorununa değinmiş ve İslami açıdan gerek muhafazakâr yazarların, gerek çağdaş olarak bildiğimiz yazarların kadına bakış açılarını örneklerle incelemiş. Ben bu soruyu kitapta okuduğumda kendimce cevap verdim. Yazar ne yazmış, buyurun okuyun, tavsiye ederim.

İlknur Cantürk
 www.hayatadokun.net 'ten alınmıştır.

Comments

Popular posts from this blog

Kadınların İş Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar – III: İstihdam Edilmiş Kadın İşgücünde Cam Tavan : (Glass Ceiling) Sendromu

Kadınların Çalışma Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar - I: Cinsiyete Dayalı Sorunlar

Ayran da İyidir, Rakıdan Sonra İyi Gider