YALNIZLIK BİR LÜTUFTUR



İnsanlar yalnızlığı pek tercih etmezler. Yalnızlığı tercih eden insan çok azdır ve çevresine karşı ''arkadaşsız'' olmadığını göstermeye çalışır. Alışveriş merkezlerine, sinemaya, tiyatroya, konsere bir başına gideni pek göremeyiz. Bir kafede bir başına oturan kişi muhakkak telefonu ile uğraşır, yalnız olmadığını göstermek için ''Hayatımda birileri var.'' anlamına gelir. Etrafa bu mesajı vermeye çalışır.


Yalnızlığı, terk edilmişliği, dışlanmışlığı kimsesizlikle eş tutuyoruz, yalnız insan izlenimi uyandırmak istemiyoruz. Aslında arkadaşlarımızı, dostlarımızı yalnızlıklarımıza karşı kalkan olarak kullanıyoruz ve bu davranış arkadaş dost ilişkilerimizi dumura uğratıyor. İlişkilerin uzun soluklu olmamasının sebebi de bu.

Tek başına yaşamayı beceremeyen kişi başkalarıyla da birlikte yaşamayı beceremez.
Yalnızlıktan kaçan insan, kendinden de kaçmış oluyor.

Yalnız kalmak kendimizi tanıma ortamına zemin hazırlayarak bize bu fırsatı verir, işte biz de bu fırsattan yararlanmalıyız. Kendimizi tanıdığımızda, insanların riyakârlığına ve ikiyüzlülüğüne karşı bağışıklık kazanırız.

Biten ilişkiler benliğimi de çok da derin yaralar açmıyor açamıyor.

Yalnızlık bir lütuftur insanın kendisini keşfetmenin tek yoludur. Arada bir yalnız kalın.

Şükran Güvenilir

www.hayatadokun.net 'ten alınmıştır.

Comments

Popular posts from this blog

Kadınların İş Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar – III: İstihdam Edilmiş Kadın İşgücünde Cam Tavan : (Glass Ceiling) Sendromu

Kadınların Çalışma Hayatında Karşılaştıkları Sorunlar - I: Cinsiyete Dayalı Sorunlar

Ayran da İyidir, Rakıdan Sonra İyi Gider